Wednesday, 31 October 2012

Sukaa...suka... :)

Hai.. ni cite semalam....semalam tengah i odw nak g beli barang nak masak..ade kawan msg nak order pavlova dgn i..kihkihkih..diorang buat lawak tengahhari i ingat...i ingat dorg saje nganjeng...rupanya betul..yg i pelik nape dorg order?salu kawan2 mesti cakap buat la..nak dtg rumah la..ni order pulak?i pun call husbnd tanya..patut laa..husband cakap i skg buat baking kat rumah..sape nak order kat die...ptt la org cakap nak order..kahkah..pandai2 je la husband i tuh..dapur kecik..oven kecik..kang kalau 10org order mcm mane?pinjam oven aunty sebelah?kihkih..konon la kan 10...perasaan jerk.. :P
 
    Ooklah..bukan nak cite pasal bnde tu pun...semalam punya cite ade lagi best..hehe..handbag yg i order online tu dah sampai semalam petang i tengah masak time tuh...bunyi la ting tong..i dah agak dah mesti bag i tuh..hehehe...i pun keluar dgn pakai apron..i suke masak pakai apron sbb apron i comel..hikkss..so semangat masak tu ade..konon je.. ;) kotak i dapat tu besar... cantik...i pun benti masak jap tak sabar nak bukak kotak tu lah..hihihi..bila bukak..wahhh..i sungguh suke...cantik..sama dgn color kasut.. :) tapi ni i tak letak pic lagi sbb takut...i masih belum bitau my husband lagi..oppss! huwaa!!i tak berani sungguh la nak bitau..takut kene bebel n tak dibenarkan pegang duit or credit card ke lagi..tidakkkk!!!tapi i tau hsbnd i takkan buat mcm tu..tapi ntah la nape i takut sgt..hehe..sebab bag ni mahal sikit kot..beli pun mase tengah susut2 duit nih kan..hehehe..ampun pakkk...tak sengaja...macam kene pukau haritu..huhuu...i ingat nak bitau mase die balik..tapi i yg marah dgn die psl b4 tu die call cakap ahad ni nak kene masuk singapore dgn agen die..mesti la die tak bawak i kan..mencik!so dari hsbnnd call tu i dah majuk..hehe..ngengade kan?hakhak..so i majuk i jd lupe yg i pun ade buat salah beli handbag...jahatkan i?ngehngeh...pastu die balik..makan..i ajak die g massage..kihkihkih..husband malas..pastu i cakap la kawan ajak g singapore pegi..wife ajak massage taknak..pastu die pun suruh booking n siap...i pun senyum la..pegi siap...kihkihkih...mesti meluat kan cakap i ngengade...takpe lah..janji dapat handbag dgn massage..huhu..pttnya i xnak ajak pun massage tu..tapi sbb i tau die nak tinggalkan i ahad ni..sbb tu i nak massage jugak smalam..huhhh!!marah nih...
  
      Sebab tu la i suka semalam...dapat 2 bende...handbag dgn massage..yeaayy!! :) owh...pasal handbag tu mcm mane ye nak bitau...erm..erm..erm..nanti la akan di pikirkan..kene bitau cepat..kalau tak..tak senang duduk..sebab i mmg tak pandai berahsia dgn menipu...dari kecik lagi..chewah..hakhakhak...walaupun slh..kite tetap juga kene bitau bnde yg salah..hikhik..mesti husbnd i nak muntah kalau tau...dah tau salah yg buat apsal kan..hmm...ok..kalau besok jadi case hsbnd i kat seremban..i kene tido melaka rumah sis malam ni.. sis request kek coklat dgn i...gitewww...akak yg request kat adik tau..tengok,betapa hebatnya i..huahuahua...takde lah..gurau jer..tapi nak buat mcm mane..tangan adik mmg lagi lembut dari akak kan..nama pun adik muda..kakak tua..hahaha..ok la..nak mandi nak siap..nak g beli dan belah...huhuhu..babye

Monday, 29 October 2012

Lovely Shoppe

Haaiihh...harini kawasan rumah i takde air katanya start pukul 10am sampai 12am nnt..i pun dah mandi dah ni siap2..hehe..tapi i tak check la lagi air dah stop ke belum...kalau stop i tak dapat la nak masak harini..kene la makan luar lagi..hikkss..semalam pun kitrg makan luar pasal i tak masak..smalam dalam tghari baru ktrg sampai jb..tolak dari kluang hari isnin..tak jadi balik ahad..

    oklah,harini i ingat nak buat gelang2 yg biasa i buat tu utk letak kat my page kat fb.. Lovely Shoppe
Rose Quartz & Balck Onyx - Rm70










Yellow Chalcedony & Citrine - Rm70


Dyed Jade - Rm70
 Haaa...macam2 gini la..ade banyak lagi..nnt boley la tengok kat page tu.. ade yg swarovski tu my mum ade buat..tapi i belum mahir sangat mcm gitu..tapi husband i terror buat tu..hihi..husband i tu kire mcm gifted la die cakap..Bueekk...haha...Jap eh..nak tunjuk yg my mum da buat...


Ni swarovski... i jual Rm100... ade yg double jugak my mum buat..tapi i belum sempt ambik gambar lagi...nanti free2 i ambik i post eh..sebab kat Lovely Shoppe pun i belum buat lagi... Oklah,rasenya i nak start buat keje dah..dah pukul berapa kan..lagi nak check air ade ke tak..Nanti ptg2 sambung lagi ye.. :)

Wednesday, 24 October 2012

Nak Balik Kampung.... :)

Haaiihh...pagi2 dah penat pasal pagi2 tadi aku buat kek coklat utk bwk blk kg..hikhikhik..ni 1st time aku buat kek coklat tu..aku ikut resepi google je la..hehehe..tak tau la sedap ke tak..aku ni bukan suke sangat makan bende yg aku buat sendiri..takuttt...hakhak...aku lebey suke makan cake2 yg ade kat coffee bean je..hikkss..tapi ni sebab angin aku baik..aku buat lah...nape angin aku baik ek harini..??huhu..sebab semalam aku ade buat salah kat husband aku...hukkss..aku telah membeli handbag online..huwaaa!!!kalau dia tau mesti bebel..adoii...aku beli sebab aku suke sangat brand tu....tetibe tengok die murah..tu yg aku beli..tapi pakai credit card aku lah...huhu..nanti aku bayar la sikit2..ceh,keje pun tak nak bayar sikit2 ek..mesti la pakai duit husband jugak kan..hmm...mcm mane nak cakap dgn dia ni ek...belum berani lagi..tunggu barang sampai baru cakap lah..huhu...rasenya mesti kene bebel jugak..pasal bulan ni kiteorg memang sakit sikit..aarrgghh...nak buat macam mane..iman aku tak kuat... :( nanti aku kurangkan la perbelanjaan lain kan..kihkih..

       Ni jap lagi nak balik kampung la kat kluang...tapi belum kemas bag lagi..husband pun cakap die balik lambat sket..boley la relax2 jap..lagipun pinggang macam nak patah dah nih..huhu..mcm mane la org yg boley masak banyak2 ek dalam satu mase..tak pengsan ape..aku memang sbb tak suke pun buat keje dapur..ikut mood jerrrr...hmm..aku macam nak tido jap je nih..hehehe..tapi tak berani lah..takut terlajak nnt..dah la husbnd cakap die balik trs nak bertolak..takut jmmd..hsbnd aku mmg lah tak suke kene jmmd..nanti muke masam jer..pastu lagi die menyirap agaknya pasal aku suke pasang radio kuat2 pastu nyanyi skali..hikhik...mmg aku suke.. :)) aku kan jakun dengan radio..hikhik..ah biar lah..memang dari lahir aku dah mcm ni..huahuahua...alarr..lagipun suara aku bukan macam katak puru pun..ade la sikit mcm adira bile bangun tido..ngehngehngeh...Eyh ok la..nak buat keje laa..nanti2 sambung lagi yer..muah2..babye

Tengah Tunggu Husband...

Hmm...tengah tunggu husband ambik ni nak dinner...satu harini aku makan tiramisu yg aku buat semalam jer...huhu..memang salu mcm ni...tak lapar sangat pun bile duduk rumah..so boley la jaga badan sikit..hehehe..harini aku mintak husband bawak makan kat kinsahi..kedai makan japanese kat Jusco Tebrau City.. alang2 kat sana nanti..aku nak beli belt sebenarnya..skarang seluar aku banyak yg dah longgar...kurus la tuh konon..hikhik..memang la dah ade belt..tapi tak best sangat..hikhikhik..aku ade suke satu tu brand seed..cute je color die..dari haritu nak beli..tak beli2 pun..lagipun bulan ni aku xde pun shopping ape2 lagi..so ni yg nak beli belt ni..aku memang ade sakit sikit...huhu..mesti nak membeli..walaupun bende dah ade..hehehe..tapi xpe lah kan..bukan aku belanja beribu pun tiap bulan..hikkkss...utk therapy diri je nih..kihkih...
     
      Dari pukul 5:30pm tadi aku tunggu husband aku...tak sampai2 lagi..memang die g jumpa client dulu..aku memang la tak sabar kan..bukan pasal tak sabar nak dinner..pasal tak sabar nak beli belt tu..kahkahkah...patutnya ptg tadi aku ingat nak g beli..tapi alahai malasnya harini nak drive...dari pagi sampai ke tgh hari aku dok google resepi orang..hikhikhik..biaselah aku ade minat baru skarang..suke memasak pulak..haaiihh..aku pun geli dengar bile aku memasak..huhu..tapi dari aku boring tak buat apa kan..baik aku belajar masak utk husband aku kan..hehehe...memang la sebenarnya aku memang ade keje..kene buat gelang..tapi tu sume ikut mood aku jugak..hehe..takde mood,aku takde idea nak buat gelang tu nanti...hikkss..ade je alasan kan...nanti next week aku buat la gelang pulak...and makan kat luar..aku selalu berubah2..haha..mcm tak tetap pendirian gitu kan..hukkss

       Macam banyak pulak sebenarnya yg aku nak bebel ni..tapi husband aku dah call la..die on the way.. so aku kene la siap touchup2 sikit..hehe..tapi sejak2 ni aku dah jarang keluar rumah make up..nape tah..malas agaknya..huhu..so ni aku hanya pakai lipstick je.. :) sebab kalau kuar dengan husband..nanti cepat je die nak balik...rugi make up aku nanti..hihi..Oklah,lain2 kali nnt sambung lagi cite lain..ni nak kene siap dah...babye...

Monday, 22 October 2012

Kene Tinggal Lagi...Hmm...

   Boring....husband kita baru kuar kene jumpa client...mesti harini balik lambat lagi...hmm..tapi tak pape lah..tak selalu pun dia keluar...tapi before husband kuar..die buatkan kite lamb chop tadi..hehehe...alar..bakar dalam oven je tu..lamb tu mmg dah siap pun beli kat gcold storage semalam..hikkss...kite malas nak masak sendiri..takde mood sangat harini nak masak..huhu..
    
      Kita pun jap lagi ade banyak benda nak kene buat...tadi tak sempat nak gosok baju sume pasal layan kawan punya message..die mintak pendapat la pulak..hehe..macam la kita ni terror sangatkan nak bagi pendapat..tapi bagi je la mana boley..pastu pukul 7pm tadi layan cite Julia Tv3.. Ingatkan malam ni nak tengok cd2 baru beli semalam dengan husband..tapi die kene kuar pulak..kita tak berapa suke sngat tengok tv kalau sorang2..ntah la..memang dari dulu tak minat sangat nak tengok tv..salu bukak radio je dengar lagu2...boley buat keje lain lagipun..kalau tengok tv asek nak kene ngadap jer..letih laa..hukkss...

      Haaii laahh xde mood pun jugak nak menaip..hehehe..pasal pale ni pikir banyak keje nak buat..hehe..kite ni suke gosok baju tau..so tadi lipat2 baju memang dah asingkan dah baju2 yg nak kene gosok..banyak jugak..tu yg mcm berat je ni nak menaip..pasal pikirkan baju tadi..hehehe..
Lagi satu hal..satu rumah ni pulak punya la kuat bau lamb tadi..aduhh..pening sat...hmm..tekak ni mcm nak makan white choc beli semalam..hehe..tak reti kenyang kan? Memang satu hari ni tadi kite makan lamb yg husband buatkan tu je la..ptg2 tadi tak lapar pulak..tu yg x masak2 pape pun..cume makan biskut cecah cadbury hot choc tu je..hikhik..

      Ok lah..esok2 kita sambung lagi..pagi2 nanti ke pas siap gosok baju kan..pasal kita tau husband kite mesti balik lambat harini...so sementara tunggu die balik boley la kite bebel sorang2..hehe..Memang sangat boring kalau husband takde malam..Yerlaa..dah la petang2 die keje kite kat rumah sorang2..takkan malam2 pun nak kene sorang2 kan..alahai lah meroyan..hikss..

Sunday, 21 October 2012

Saje Nak Buat Hobi Baru...huhu


  Hai... kita kenalkan nama pendek kita je la eh...nama kita Lydia.. :) kita pun tak tau apa kita buat kat sini sebenarnya..hikhik...rasenya sebab boring kot...yer la..kite ni housewife..kawan2 lain keje..so sape je la nak layan kite kan...husband lagi la x kuasa nak layan kan...die sangat2 bz..hukkss...tapi husband xlah bz mane pun..kadang sempat jugak reply msg miss u moreee kat kita...hikkss..
    Oklah..nak cakap ape yer...cakap pasal diri kite boley?hehe... erm..ok mcm ni..kite ni tinggal kat johor bahru..dulu kite kerja..kerja kat salah sebuah bank la nak dekat 9 tahun jugak..tapi kite as a clerk jer.. :) ...so 5 bulan lepas kite kawen..kite benti...jahat tak?hehehe... kite kawen tahun lepas  7 october 2011. Kite benti bukan apa...kite nak buat business sendiri je..tapi belum start lagi..stakat ni kite baru buat sikit2 kat facebook jer..kite jual accessories...ada kite buat..ade mak kita buat...accessories ni sume mak kite dah buat lama dah..so pas kite benti kite tolong la sikit2.. :) skarang banyak dah yg kite pandai buat sendiri..hehe...jap eh kite bagi link page kite kat fb.. Lovely Shoppe   kalau rajin2 boley la tengok2.. terima kasih..
     Dah setahun dah kite kawen kan..tapi kite belum ade rezeki baby lagi..doa2 kan la yer...ada sekarang ok...xde sekarang pun ok juge..hehehe..sebab takutttt....takuttt nak bersalin and takut nak besarkan baby tu..takut tak pandai...hukkss...tapi xpe lah..kite tak planning pun..kalau ada rezeki..kite sedia membesarkan baby tu dengan penuh kasih sayang...chewah..hakhakhak..kalau husband kite tau kite cakap mcm ni mesti die muntah..huhuhu...diri sendiri nak jaga pun alahai lah..ni nak jaga baby konon kaaaannn....hikkss
      Eyh..mcm best pulak kan cakap sensorang nih..hikhik..tp kite kene benti sat laa rasenya..kite banyak keje nak buat jap..nak sidai baju..nak lipat bju..nak gosok baju...hehehe..sumenya berkenaan dgn baju kan..hehehe..nanti lah..bile2 petang ke..malam ke..kalau kite free kite sambung lagi yer...
memang la banyak mase free..antara nak dengan taknak je kan..hukkss..ok la..babye.. :)